De Haren in Den Bosch

Renovatie project 311 woningen in Den Bosch

Afgelopen drie jaar hebben we een rol gespeeld bij het grootschalige renovatieproject in de wijk de Haren, Den Bosch. Het project omvatte de renovatie van maar liefst 311 woningen, verdeeld over drie woningtypes en bijna 1.300 gevelpanelen.

In 2019 zijn wij begonnen met het grote renovatie project in de wijk de Haren in Den Bosch. Het ging hier om een renovatie project van meer dan 300 woningen. Bij deze woningen ging het buitenblad eraf en kwamen er nieuwe gevelpanelen voor terug. Wij hebben alle woningen van binnen en buiten gescand om zo alle nodige informatie mee te nemen. Denk aan vloerhoogte, plafonddikte en knieschotten.

Naast het scannen waren wij ook verantwoordelijk voor het maatvoeren van dit project. Samen met REDbuilding, het bedrijf die de gevels plaatst, hebben we voor een ander soort maatvoering gekozen. Dit deden we namelijk door uitzettekeningen te maken. In plaats van elke woning te voorzien van maatvoering hebben we per woningblok een tekening gemaakt waar de maatvoering zo van afgelezen kon worden.

Dit is een mooi voorbeeld hoe wij flexibel zijn in onze werkzaamheden en hoe wij op meerdere manieren de gescande point cloud kunnen toepassen.